Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Släpper ny Rock n' roll-tidning

Publicerad: 14 Mars 2011, 12:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Förlaget Albinsson & Sjöbergs Nostalgia Special gör ett temanummer om rock n' roll. "Slår det igenom ger vi ut det som en egen titel", säger Peter Törnqvist.


Ämnen i artikeln:

Albinsson Sjöberg

"Nostalgia Rock n’ Roll" riktar sig främst till män och kvinnor i medelåldern, samt även ungdomar, som har ett intresse för 1950-, 60- och 70-talets rock n’ roll.

– Det blir många historiska artiklar om artister som Elvis och Chuck Berry, men också om senare band som fortfarande finns i dag, till exempel AC/DC, säger Peter Törnqvist, redaktör på den nya tidningen, som dock främst kommer fokusera på den svenska musiken.

– Det kommer även skrivas om elgitarrer, skivspelare och hifi-utrustning.

Men finns det ett intresse för det här?

– Vi jobbar inte alltid efter marknadsundersökningar, utan vi gör tidningar som vi känner att vi kan göra riktigt bra. Vi har tillräckligt med folk som är oerhört kunniga inom området och som brinner för ämnet, säger Peter Törnqvist.

– Sedan så tror jag att när man gör en sådan här tidning så finns det en läsekrets också. Rock n’ roll är inget litet ämne.

"Nostalgia Rock n’ Roll" börjar som ett temanummer av Albinsson & Sjöberg specialtidning Nostalgia Special, som släpps den 17 maj.

Men tanken är att tidningen så småningom blir en egen titel, liksom förlagets andra titlar Klassiska Båtar och Klassiska Lastbilar som båda började som specialnummer.

– Vi får utvärdera det senare, när vi fått respons och tagit del av försäljningssiffrorna, säger Peter Törnqvist.

Priset för en helsidesannons är 12 400 kronor brutto.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Albinsson Sjöberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.