Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Skurks chefredaktör riskerar skattesmäll

Publicerad: 16 Oktober 2012, 10:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Den numera nedlagda tidningen Skurks chefredaktör Raja Arlevin kan få betala sitt konkursade tidningsföretags obetalda skatter och avgifter.


Skatteverket vänder sig nu till Förvaltningsrätten i Stockholm för att tidningsföretaget Rara Realmedias styrelseledamot och vd Raja Arlevin ska bli skyldig att betala företagets obetalda skatter och avgifter på nästan 800 000 kronor.

Företaget, som gav ut den numera nedlagda tidningen Skurk, gick i konkurs i mars 2012. Konkursbouppteckningen upptar tillgångar om ungefär 3 000 kronor och skulder på 2,9 miljoner kronor. 

De skatter och avgifter som Raja Arlevin nu begärs som ansvarig för ska ha förfallit till betalning mellan maj 2011 och mars 2012.

Enligt Skatteverket har Raja Arlevin, som 2010 dömdes till fem års fängelse för bland annat grovt bedrägeri, visat grov oaktsamhet då han "inte tillsett att bolagets skatter och avgifter betalades i rätt tid. Raja Arlevin har inte heller före skatternas förfallodagar vidtagit verksamma åtgärder för att få till stånd en samlad avveckling av bolagets skulder med hänsyn till samtliga borgenärers intressen".

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.