Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Skriva köps upp av Offside Press

Publicerad: 21 December 2015, 14:12
Uppdaterad: 21 December 2015, 14:20

Förhoppningen är att utveckla och stärka tidningen.


Ämnen i artikeln:

Offside Press

Idag står det klart att Offside Press, med tidningarna Filter, Offside och Hunger, även köpt upp Skriva förlag i Göteborg AB som ger ut tidningen Skriva.

– Det känns väldigt bra. Vi är båda envetna tidningsmakare och har gått mot strömmen i en väldigt tuff bransch. Vi har länge sett varandra som "systertidningar" och har pratat fram och tillbaka om hur vi skulle kunna samarbeta. Förhoppningen är självklart att vi båda kommer att stärkas genom att få ta del av varandras kompetenser och tips. Vi har gjort vår tidning nu i fyra år och det ska bli spännande att få fler ögon på produkten, säger Per Adolfsson, chefredaktör för Skriva till Dagens Media.

Förhoppningen är att kunna stärka erbjudandet och på sikt även öka i annonsintäkter, prenumerationer och upplaga.

– Det är dyrt att göra papperstidning och vi ser att det finns en fördel med att ha flera titlar på ett förlag. Vi har imponerats av varandra under ett bra tag. De har imponerats av vår närvaro på sociala medier och vi har varit nyfikna på hur de har klarat sin annonsförsäljning så det känns helt naturligt att nu kunna slå ihop våra verksamheter och lära oss av varandra.

Tidningen Skrivas båda grundare kommer att arbeta vidare inom koncernen. Per Adolfsson kvarstår som chefredaktör och ansvarig utgivare för Skriva, medan Martin Karlsson, idag vd på Skriva, blir digital chef för hela Offside Press. I Skrivas redaktion ingår även även Johanna Wiman, som är redaktör.

Offside Press AB bedriver även uppdragspublicering och bokutgivning – förlaget har de senaste åren gett ut titlar som Martin Schibbyes och Johan Perssons "438 dagar" och Klas Ingessons och Henrik Ekblom Ysténs "Det är bara lite cancer".

I köpet av Skriva ingår även Skrivarkurser.nu, tidningen Skrivas webbportal för skrivarkurser.

Skriva förlag i Göteborg AB hade under 2014 en omsättning på 2,9 miljoner kronor och gjorde under samma år en liten förlust.

Tidningen Skriva har i dagsläget en upplaga på 12 000 exemplar.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Offside Press

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.