Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Skickade skvaller fel – fick sparken från Svensk Damtidning

Publicerad: 24 Augusti 2012, 10:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Efter att ha skickat ett skvaller-sms till fel person fick medarbetaren på Svensk Damtidning sparken. Nu stämmer hon tidningen, kan dagensmedia.se avslöja.


Det var i slutet på maj som den sparkade kvinnan råkade höra en konversation där Svensk Damtidnings chefredaktör Karin Lennmor berättade för en kollega om en allvarlig privat angelägenhet rörande en tredje medarbetare.

Dagen efter, en lördagkväll, fick den i dag sparkade kvinnan ett infall och skickade ett sms till en tidigare medarbetare på Svensk Damtidning. I sms:et berättade hon – i en inte alltför smickrande formulering – vad hon hade hört av sin chef.

Enligt stämningsansökan som dagensmedia.se tagit del av ska kvinnan som skvallret handlade om och den tilltänkta mottagaren av sms:et – som båda heter samma sak i förnamn – "inte alltid kommit så bra överens".

En minut efter att kvinnan skickat sms:et insåg hon sitt fatala misstag – hon hade skickat sms:et till fel person, inte till sin väninna utan till den kollega som skvallret handlade om.

Den sparkade kvinnans medarbetare tog det inte bra.

"Det du har gjort är mycket allvarligt", skrev hon bland annat i sitt svar.

I samband med detta ska den sparkade kvinnan enligt stämningsansökan ha drabbats av "förtvivlan och stark ångest" och därefter ringt upp Karin Lennmor för att be om råd.

– Vad har jag gjort. Jag kan aldrig mer visa mig på jobbet. Vad ska jag ta mig till? Jag måste säga upp mig, säger hon under ett samtal med Karin Lennmor senare på kvällen.

Samtidigt ska den sparkade kvinnans medarbetare – som alltså fick ett skvaller-sms som handlade om henne själv skickat till sig – ha sagt till Karin Lennmor att hon "aldrig mer vill vistas i samma rum" som denne.

Parterna möttes under ett möte på söndagen där Karin Lennmor berättade att hon tog kvinnans hot om att säga upp sig bokstavligt.

– Jag tycker att du fattade rätt beslut, ska hon ha sagt under mötet.

Det är bakgrunden till den arbetstvist som nu alltså skakar Svensk Damtidning. Medan Karin Lennmor hävdar att kvinnan sagt upp sig – och dessutom varit illojal mot arbetsgivaren – hävdar kvinnan i sin tur att hon avskedats felaktigt.

Parterna ska nu mötas i rätten. Totalt kräver den sparkade kvinnan 80 000 kronor i allmänt skadestånd. Hon kräver också ett ekonomiskt skadestånd på 38 500 kronor per månad avseende lön från och med den 26 augusti och fram till dagen för huvudförhandlingen.

När dagensmedia.se når Karin Lennmor vill hon inte kommentera ärendet.

– Det är svårt för mig att kommentera detta, säger hon.

Istället hänvisar hon till Aller Medias hr-direktör Nils Hederström, som dagensmedia.se har sökt.

Läs också:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.