Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Skattesmäll för Daniel Bonnier

Publicerad: 28 Augusti 2012, 09:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Skatteverket anser att Daniel Bonnier är skatteskyldig i Sverige. Anledningen sägs bland annat vara att Daniel Bonnier och hans fru har flyttat sitt bohag till en nyuppförd herrgård i Nyköping.


Daniel Bonnier anför själv att han och hans fru är hemmahörande i Schweiz, men enligt Skatteverkets granskning är paret skatteskyldiga i Sverige.

Skatteverket baserar detta på att Daniel Bonnier och hans fru bland annat uppfört en herrgård i Nyköping. Arbetet ska ha avslutats 2008 och paret ska sedan har flyttat sitt bohag till Sverige. Skatteverket anser därför att Daniel Bonnier ska anses skatteskyldig i Sverige från och med 2008.

Skatteverket tar dessutom upp inköpet av en ny bil, hustruns häst i Nyköping, det faktum att hans barn gått i svensk skola och ett medlemskap i en svensk krocketklubb som skäl för att paret är bofasta i Sverige. Daniel Bonnier ska heller inte ha inkommit med något hemvistintyg från den schweiziska skattemyndigheten.

Skatteverkets beslut innebär att Daniel Bonnier kan behöva betala flera miljoner till Skatteverket.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.