Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

SJF om stämningen mot Butikstrender

Publicerad: 9 Oktober 2013, 04:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Journalistförbundet om tvisten med Butikstrender, som nu går till domstol.


Dagens Media kunde igår berätta om att en reporter på dagligvarubranschtidningen Butikstrender stämmer arbetsgivaren för felaktig uppsägning.

Det är Journalistförbundet som driver frågan å reporterns vägnar. Nyligen lämnades stämningsansökan in till tingsrätten.

– Att stämma i domstol är inget vi gör lättvindigt. Det gör vi eftersom vi inte lyckats komma någonstans i förhandlingarna, säger Journalistförbundets förhandlingschef Johannes Isaksson till Dagens Media.

Butikstrender ingår inte i någon arbetsgivarorganisation.

– Hade det funnits en arbetsgivarorganisation bakom bolaget så hade det inte gått så långt som till uppsägning. Det är en sak att tycka att någon har misskött sig, men det innebär inte att det finns juridisk grund för uppsägning.

Arbetsgivaren hävdar ju att de har dokumentation som styrker att reportern misskött sig?

– Det var lite si och så med dokumentationen. Vi försökte förklara hur systemet fungerar för arbetsgivaren och att man ska försöka lösa tvister utanför domstol.

– Det tjänar heller inte företaget någonting att gå domstol.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.