Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Se & Hörs spritlöp klandras

Publicerad: 17 Juli 2012, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

Charlotte Perrelli anmälde Se & Hör för löpet "Charlotte talar ut om spriten". Nu klandras tidningen av Pressens Opinionsnämnd, PON.


Ämnen i artikeln:

Se Hör

Det var precis innan schlagerfestivalen som Se & Hör hade rubriken "Det hårda turnélivet har satt sina spår CHARLOTTE TALAR UT OM SPRITEN " på både sitt löp och tidning. Temat fortsatte i ingressen inne i artikeln, där Charlotte Perrelli sades tala ut om sin relation till sprit.

Själva artikeln, som byggdes på tidigare intervjuer med Charlotte Perrelli, handlade dock om att Charlotte Perelli sällan själv dricker sprit.

”Alla blir knäppa när de dricker sprit. Jag hatar fulla tanter och dricker extremt lite själv.”, säger hon bland annat i artikeln.

Tidningen hävdar i sitt svar till PON att artikeln bland annat handlar om överdriven alkoholkonsumtion och därför passar mycket väl med rubriken.

PO håller dock inte med utan menar att begreppet "tala ut" ofta används när någon talar ut om en känslig personlig fråga, som exempelvis missbruk. PON väljer därför att klandra Se & Hör för att ha grovt brutit mot god publicistisk sed.

"Utrymmet för att tolka förstasidesrubriken så att den stämmer med insidesartikeln är obefintligt. Det är inte bara det att rubriken saknar täckning, den för läsarens tankar i direkt felaktig riktning.", skriver PON i bedömningen.

Det var Charlotte Perrelli själv som anmälde tidningen och på sin blogg på Damernas Värld jublar hon över PON:s bedömning.

”'Charlotte talar ut om Spriten'- så löd det. Jag tog väldigt illa vid mig av det här och bestämde mig för att gå vidare med det. Att jag har varit gravid 34 ggr, gift mig 23 och en massa andra tokigheter kan man stå ut med, fast det här var långt ifrån ok. För ett tag sedan kom domen. Jag vann.", skriver hon bland annat.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Se Hör

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.