Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Se & Hör: "Vi var först"

Publicerad: 17 augusti 2011, 12:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Skvallertidningen Se & Hör hävdar att de var först med nyheten om att kronprinsessan Victoria är gravid.


Ämnen i artikeln:

HovetSe Hör

När dagensmedia.se når Se & Hörs redaktionschef Rolf Qvale är han andfådd.

– Vi har precis hämtat oss här efter den stora nyheten. Vi har mycket att göra och hamnade ju lite i bakvattnet jämfört med kvällstidningarna.

Trots det hävdar Rolf Qvale att hans tidning var först med att berätta att Victoria är gravid, trots att nyheten bekräftades först i dag.

– Det är ju lite roligt eftersom att vi skrev att hon var med barn först av alla. Det var runt Victoriadagen och när hon åkte på den där Londonresan som hon hade en klänning som såg ut att vara skuren just för att skydda en begynnande bebismage. Då skrev vi en artikel på det och det var ju i princip då hon blev på smällen. Så vi kan med visst fog säga att vi var först.

Hur stor nyhet är det här för er?

– Det är självklart en stor nyhet men störst är det för kungahuset. Monarkin har gått igenom det svartaste året i mannaminne med allt bråk med Madeleine och Carl Philip och kungens olika typer av eskapader. Det här är precis vad de behövde.

Rolf Qvale menar att graviditeten också kommer ha stor inverkan på mediernas rapportering.

– Det blir en annan typ av rapportering. Tidningarna kommer följa hela processen och det blir mycket gull, födsel och dop och sådana grejer. Jag kan säga att kungafamiljen går en ljus framtid till mötes.

Han tycker inte heller att det är konstigt att nyheten bekräftades först nu.

– Jag tror helt enkelt att det är kunglig kutym. Man vill inte berätta om en graviditet före de första kritiska veckorna har gått. Det gör ju inte andra föräldrar heller.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

HovetSe Hör

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News