Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

SD: "Färre som uppfyller våra krav"

Publicerad: 11 Oktober 2013, 07:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Sverigedemokraternas tidning är försenad mer än ett halvår. Nu förklarar kommunikationschefen Martin Kinnunen varför.


Ända sedan i mars har Sverigedemokraterna sökt två journalister till sin nya tidning Samtiden – vars första nummer nu är ett halvår försenat.

– Jag vill inte gå in på varför tidningen är försenad, det har inte varit möjligt att ge ut den. Det återstår en tjänst att tillsätta, säger Martin Kinnunen.  

Har ni svårt att hitta folk?

 – Vi får in väldigt många ansökningar. Det är massvis med arbetslösa journalister där ute. Sen är det färre som uppfyller våra krav.

 Vad har ni för krav?

 – Vårt önskemål är först och främst att man ska ha redaktionell erfarenhet. Sen är det självklart viktigt att man känner sig bekväm med tidningens socialkonservativa värdegrund.  

 Det står i annonsen att den sökande ska ”ha ett brinnande intresse för att hitta de väsentliga perspektiv som saknas i etablerade medier.” Vilka då?

 – Det finns inga nyhetstidningar med socialkonservativ profil, vilket betyder att man har lite mer intresse kring vissa frågor.

 Vilka då?

– Det vill jag inte gå in på nu. Det blir upp till redaktionen att bestämma. 

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.