Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Sarah Britz tar över Faktum

Publicerad: 25 Maj 2015, 10:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

GP:s nyhetskrönikör Sarah Britz byter bana och ger sig in i magasinsbranschen.


Ämnen i artikeln:

GPFaktum

Efter 20 år på Göteborgs-Posten lämnar Sarah Britz tidningen och blir chefredaktör för Faktum.

– Det är jättespännande och roligt att få byta bana. Jag har bara hållit på med nyhetsjournalistik tidigare så det här är annorlunda, säger Sarah Britz till Dagens Media och fortsätter:

– Faktum har en mindre grupp personal och står för helt andra utmaningar eftersom vi ska göra en tidning som Faktumförsäljarna säljer och kan tjäna pengar på. Det är ingen välgörenhet Faktum håller på med utan det är en produkt som ska stå sig på tidsskriftsmarknaden.

Faktum har, enligt ett pressmeddelande, cirka 133 000 läsare i Sverige och finns i åtta svenska städer. Enligt Sarah Britz är förhoppningen att tidningen ska expandera och i framtiden finnas på fler platser.

– Det är en produkt som behövs. Det är ett hårdnande klimat i samhället och de som befinner sig i socialt utanförskap behöver något för att kunna ta sig in. Faktum är ett steg på vägen för dem.

Hur känns det att lämna GP?

– Det är ungefär som att flytta hemifrån. Jag har haft mycket roligt här men jag känner inte att jag lämnar något utan det är snarare så att jag går till något. Det är dags att göra det när man har varit på en arbetsplats i 20 år. Under mina år på GP har jag aldrig sökt ett jobb förrän nu, säger Sarah Britz.

På GP har Sarah Britz varit bland annat chef för Göteborgsredaktionen, featureredaktör och nyhetskrönikör.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GPFaktum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.