Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Så blir Matmagasinet Vego

Publicerad: 10 januari 2014, 05:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:52

Trots juristhot – nu lanseras Matmagasinet Vego.


Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dagens Media har tidigare berättat om matbloggaren Mattias Kristianssons nystartade tidning Matmagasinet Vego. Aller Media, som har titeln Matmagasinet, hotade då med att koppla in sina jurister eftersom titeln kan förknippas med Matmagasinet.

Men nu lanseras tidningen. Den 23 januari kommer första numret, som förutom veganska och vegetariska receptet innehåller en intervju med artisten Jenny Wilson.

– Vi bryter helt ny mark här, så vi vill ta chansen att sätta tonen och etablera ett förtroende hos våra läsare först och främst. Vego har en tydlig nisch och långsiktigt tänkande, så det är viktigt för oss att vara konsekventa. Därför har vi valt att i början vara restriktiva med vilka annonsörer vi har tagit in, i nummer ett är det i första hand företag med vegoprofil som annonserar, säger chefredaktören Mattias Kristiansson till Dagens Media.

– Men vi är öppna för att bredda lite till nummer två som kommer i slutet av mars och kommer att ha tema mjölk och påskmat.

Hur har intresset från annonsörerna varit?

– Responsen är jättepositiv, det märks att vegetarisk mat är en av de största trenderna just nu. Många vill associeras med en medveten profil, och det är exakt vad vi erbjuder. Vår målgrupp är den stora grupp svenskar som vill ändra sin livvsstil till en mer etisk och hållbar sådan, och det är liksom inte bara hippies vi talar om, utan i lika hög grad "medvetna citybor". De eftersläntare som ännu är skeptiska och har en föråldrad bild av vegetarisk mat som tråkig kommer få sig en chock, i positiv bemärkelse.

Har Aller Media hört av sig?

– Nej.

Matmagasinet Vego ska komma ut med sex nummer per år. Det första numret är på 100 sidor.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev