Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

S-tidning anklagas för sexism

Publicerad: 23 September 2014, 06:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:27

Expressens kulturchef Karin Olsson kallar den S-märkta tidningen Fönstret, som ges ut av ABF, för en "sexistisk skitblaska".


Anledningen till Karin Olssons ilska är omslaget till tidningen, som pryds av Aftonbladetkolumnisten och författaren Katrine Kielos.

" Vad är detta för sexistisk skitblaska? Jag är på väg att slänga den i pappersåtervinningen när jag råkar se att det är ABF:s tidning Fönstret", skriver Karin Olsson.

På omslaget ligger Katrine Kielos på mage med benen uppe i luften, vilket Karin Olsson kallar för "den klassiska förförarposen".

" Det är brudbildernas brudbild, en kliché som andas Marilyn Monroe. Föreställ er en någon av Kielos kolumnistkollegor, säg Jan Guillou eller Fredrik Virtanen, i samma position. Nej, detta kräver en kvinna och helst en tilldragande kvinna, klädd på ett feminint sätt. Man behöver inte vara genusfotografen för att undra vad ABF håller på med".

Katrine Kielos själv är inte intresserad av att se sin syn på omslaget.

" Jag brukar av princip inte kommentera åsikter som gäller mitt utseende", skriver hon i ett mejl till Dagens Media.

Dagens Media har sökt Fönstrets chefredaktör Jonas Helling.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.