Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Rolling Stone-omslag väcker ilska

Publicerad: 22 juli 2013, 11:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Tidningen Rolling Stone får hård kritik i USA för att man låter den misstänkte Bostonbombaren pryda tidningens förstasida.


Dzjokhar Tsarnajev är misstänkt för att, tillsammans med sin bror, stå bakom bomberna som dödade tre personer och sårade 260 personer vid Boston maraton tidigare i år.

På förstasidan av den amerikanska tidningen Rolling Stones kommande nummer är det han som pryder förstasidan med rubriken ”Bombaren – hur en populär, lovande student sveks av sin familj, drogs till radikal islam och blev ett monster” – något som retat upp många amerikaner som nu hotar med bojkott av tidningen. Det skriver flera amerikanska medier.

Många är upprörda över att den misstänkte bombaren framställs som en rockstjärna. Enligt Aftenposten har tio butikskedjor med sammanlagt 15 000 försäljningsställen runt om i hela USA valt att inte sälja tidningen. Flera andra hotar att följa efter.

Bostons borgmästare ska dessutom ha skrivit ett brev till Rolling Stone där han anklagar tidningen för att "belöna en terrorist med kändisbehandling".

Men Rolling Stone själva tillbakavisar kritiken och försvarar artikeln med att den innehåller en rad nya avslöjanden. Tidningen släpps den 3 augusti.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.