Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Röda siffror för Aller Media

Publicerad: 22 Januari 2016, 10:49
Uppdaterad: 22 Januari 2016, 10:55

Aller Media redovisar ett negativt resultat för räkenskapsåret 2014/2015.


Ämnen i artikeln:

Aller Media

Enligt ett pressmeddelande uppgår Aller Medias förlust till 109 miljoner kronor. Det föregående räkenskapsåret slutade i en vinst på 78 miljoner kronor.

Omsättningen ligger dock kvar på föregående års nivå och landar på 1 536 miljoner kronor.

– Att visa röda siffror är självklart inte tillfredsställande. Men den underliggande affären går bättre än vad sifforna för förra året indikerar. På en vikande marknad fortsätter vi att ta marknadsandelar och vi utvecklas positivt digitalt och inom content marketing. Några av våra varumärken gjorde sina bästa resultat någonsin och vår prenumerationsaffär är fortsatt mycket stabil och har en god lönsamhet. Jag räknar med att vi redan i år är tillbaka på acceptabla vinstnivåer, säger Aller Medias vd Bodil Ericsson Torp, i pressmeddelandet.

En orsak till det negativa resultatet är en nedskrivning av värdet på Frida Förlag, som Aller Media förvärvade resterade 50 procent av under 2015. Nedskrivningen landar totalt på 124 miljoner kronor.

Dagens Media kunde nyligen berätta att Aller Media beslutat att sälja sitt förlagshus i Helsingborg, för att istället flytta verksamheten till Malmö.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.