Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Rocktidning ger prenumeranterna extrasidor

Publicerad: 24 maj 2010, 14:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:49

Åtta exklusiva extrasidor – det är belöningen för de som väljer att prenumerera på Sweden Rock Magazine framför att köpa lösnummer.


– Jag känner inte till någon annan tidning som testat det här, säger chefredaktören Martin Carlsson.

I det nya numret av Sweden Rock Magazine har tidningen fått ett större format och åtta extra sidor för de som prenumererar.

– Vi ville ge prenumeranterna ett mervärde. Standarden för sådana här tidningar är att man får en samlingsskiva, men nu finns ju Spotify och Myspace samtidigt som intresset från skivbolagen har minskat. Vi behövde något att ersätta det med. Det här är något som är unikt och går inte att få tag på någon annanstans, säger Martin Carlsson, som nyligen tillträdde som chefredaktör för tidningen.

Han betonar också att det är viktigt att det är bra material som blir exklusivt. I de åtta sidorna medverkar bland annat Ace Frehley från Kiss och Mikael Åkerfeldt, från svenska death metal-bandet Opeth, medverkar som krönikör.

– Det här funkar för tidningar som har många prenumeranter. Jag tror inte att det skulle funka för Hänt Extra, säger Martin Carlsson.

Sweden Rock Magazine storsatsar också inför sommaren med en gratisupplaga på 120 000 exemplar, som ska delas ut på festivaler och konserter.

Det numret frontas av Ozzy Osbourne och innehåller 20 sidor, varav 8 helsidesannonser från Nordstedts, Ginza och andra - främst - musikrelaterade företag. Packningsgraden är 40 procent.

Packningsgraden i det nya numret av tidningen ligger på 28 procent. Sweden Rock Magazine är nordens största hårdrocksmagasin och har en såld upplaga på 12 000 exemplar, varav 8 000 är prenumeranter.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.