lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Ridsport får ny chefredaktör

Publicerad: 16 december 2022, 14:33
Uppdaterad: 16 december 2022, 15:17

Susanne Tornberg, vd på Ridsport och Catharina Hansson, tillträdande chefredaktör på Ridsport.

Foto: Lina Nydahl/Ridsport

Ridsport knyter till sig Catharina Hansson som ny chefredaktör för tidningen.

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Catharina Hansson kliver in som chefredaktör för tidningen Ridsport. Senast kommer hon från ridsportsajten Ridenews och hästmagasinet Kentaur där hon varit chefredaktör och ägare. 

Susanne Tornberg, vd på Ridsport, berättar att Ridsport har stått utan chefredaktör de senaste åren.

– Inrättande av tjänsten nu innebär att vi vill få större samverkan mellan papperstidning och webb för att möte framtiden, säger hon till Dagens Media. 

I samband med att Catharina Hansson tillträder upphör Ridenews i sin nuvarande form medan Kentaurs utgivning fortsätter som vanligt. 

– Ridenews är idag en direkt konkurrent till Ridsport. Om sajten finns kvar efter den 1 januari kommer det att vara i en helt annan skepnad, säger Susanne Tornberg. 

Catharina Hansson om den nya tjänsten: 

– Det känns helt fantastiskt att få jobba med den tidning som jag har växt upp med och läst under hela mitt ryttarliv. Det finns många brännande och ibland också svåra frågor inom ridsporten som det känns angeläget att få vara med och belysa, men framför allt är det helt magiskt att få komma in och arbeta med tidningen som är sportens bibel just nu när svensk ridsport är hetare och mer framgångsrik än någonsin, säger hon i ett pressmeddelande. 

Catharina Hansson tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2023. Tidningen Ridsport lanserades för första gången 1972 och finns som sajt och tryckt tidning med utgivning 21 gånger per år. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev