Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Res ökar omsättning med nästan en miljon

Publicerad: 26 November 2015, 07:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

Res Travel Magazine redovisar positiv utveckling och ökar sin omsättning – men resultatet minskar.


Dagens Media har tidigare berättat hur tidningen Res fått ordning på ekonomin efter att gjort stora förluster och släpat efter med betalningarna till sina leverantörer.

I bokslutet för 2014 visar Res Travel Magazine fortsatt positiv utveckling, med en omsättning som ökar med nästan en miljon sedan 2013, till 7,6 miljoner kronor.

– Vi har ökat både lösnummersförsäljning och prenumerationer, men framför allt annonsförsäljning, så det ser riktigt bra ut. Min prognos är att vi kommer öka ytterligare 10-15 procent under det här året med ungefär samma resultat, säger Nils Norberg, vd för Res Travel Magazine, till Dagens Media.

Rörelseresultatet  landar dock på en lägre siffra än föregående år, 228 592 kronor, i jämförelse med 371 710 kronor 2013. Resultatet efter finansiella poster landar på 98 000 kronor.

Nils Norberg menar att det lägre resultatet beror på att man gjort en del investeringar och bland annat lanserat den nya tidningen Servicetrender.

Dessutom har man under 2015 förvärvat branschtidningen Travel News.

– Det gör att vi får ett ännu starkare säte. Vi är inne i en expansionsfas, vilket kan göra att resultatet ibland har lite svårt att hänga med. Men vi ser en positiv trend även inför nästa år, säger Nils Norberg.

Res har även anställt fast personal, vilket lett till ökande personalkostnader.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.