söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Readly satsar på kurerat – lanserar Readly Articles

Publicerad: 4 mars 2020, 07:05

Nu finns funktionen ”Readly Articles tillgänglig i Sverige.

Foto: Readly

Magasinappen Readly sjösätter nya funktionen Readly Articles – Ett kurerat flöde av handplockade artiklar. ”Vi kan på kort tid redan dra spännande slutsatser om läsarbeteendet på artikelnivå”, säger den nordiska innehållschefen Daniel Hamrin.

Ämnen i artikeln:

Readly

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Readly Articles lanserades i Storbritannien under hösten 2019 och nu finns funktionen även tillgänglig i Sverige. Först ut bland de svenska förlagen att synliggöra sitt innehåll på artikelnivå är Egmont, Aller, Stiftelsen Forskning & Framsteg och Vetenskapsmedia. 

– Artikelflödet gör det inte bara lättare för prenumeranter att upptäcka relevant innehåll och nya titlar. Vi ser också ett tydligt mönster där äldre artiklar, vissa över ett år gamla, fortfarande är populära. Det påvisar en longtail-effekt tack vare det digitala formatet. För förlaget innebär det nya och fler läsare, men också en potentiell intäkt på tidigare nummer som i fysisk butik tas från hyllan, säger Daniel Hamrin, nordisk innehållschef på Readly, i ett pressmeddelande.

Med lanseringen vill Readly förenkla upptäckandet av kvalitativt journalistiskt innehåll och satsa på det mobilanpassade formatet.

- Genom att synliggöra vårt innehåll på artikelnivå digitalt via Readly öppnas en möjlighet att nå ut till helt nya läsare som kan upptäcka våra texter, lära känna våra skribenter och bygga en relation med våra varumärken. Vi ser fram emot att testa och utveckla detta tillsammans med Readly under året, säger Johan Taubert, Förlagsdirektör Egmont Publishing AB.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev