Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Readly: ”Ett stort genombrott”

Publicerad: 26 Maj 2015, 07:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

Här är alliansen som ska lyfta den svenska tidningstjänsten Readly.


Ämnen i artikeln:

TeliaReadly

Det svenska bolaget Readly, som kallats ett Spotify för tidningar, har nu tecknat ett tvåårigt samarbetsavtal med Telia Sonera.

– För en startup som vi är det värt väldigt mycket att komma in i ett partnerskap med en aktör som Telia. Det är ett stort genombrott för oss i vår tillväxtresa, säger vd:n Per Hellberg, till Dagens Media.

Readly erbjuder en stor mängd magasin och tidningar digitalt till användarna för 99 kronor i månaden.

Samarbetsavtalet med Telia Sonera innebär att Telias mobilkunder erbjuds att få testa tjänsten gratis i tre månader när de tecknar nytt abonnemang eller förnyar sitt existerande.

Erbjudandet lanseras när Telia går ut i sin årliga stora sommarkampanj, den första juni. Telia var tidigt ute med liknande upplägg tillsammans med Spotify.

Enligt Per Hellberg är tre månader tillräckligt för att få potentiella kunder på kroken.

– Kunden bestämmer sig hyfsat snabbt för om de vill använda tjänsten eller inte. Det är en stor förbättring jämfört med våra vanliga pröva på-erbjudanden som är på 30 dagar.

Med en marknadsandel på 37,4 procent är Telia Sonera Sveriges största mobiloperatör, enligt Post och telestyrelsen, PTS.

Bakom samarbetet finns ett avtal som gör att Telia Sonera får ta del av de potentiella intäkterna. Det innebär att operatören, Readly och publicisterna ska dela på de 99 kronor i månaden som de kunder som nappar på erbjudandet betalar.

Per Hellberg vill inte uppge hur många betalande kunder Readly har i dag.

– Vi har vissa restriktioner från investeringspartners som gör att vi inte kan gå ut med någon siffra för det, säger han.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TeliaReadly

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.