onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Re:public går i graven

Publicerad: 7 november 2019, 10:32

Re:publics fokus har legat på printprodukten. Men svårigheterna att driva tidningen ideellt blev till slut för stora, skriver redaktionen på Facebook.

Efter femton år – reportagetidningen Re:public läggs ned.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Kulturtidskriften Re:public startades av en grupp journalister och fotografer 2005. Redaktionen har varierat i storlek. För ett drygt år sedan bestod den av 6–7 personer men i dag är det bara Carlos Zaya, bildredaktör, och Christopher Holmbäck, textredaktör och ansvarig utgivare, kvar. Men nu läggs tidningen ned, enligt den egna Facebook-sidan.

”Nu har vi kommit till platsen där vi måste säga hejdå. Våra mestadels ideella krafter räckte så här långt. Våra medarbetare, frilansare och läsare, ni har varit orsaken till varför vi har fortsatt finnas kvar trots motgångar och svårigheter med att driva en tidning.”

Själv beskriver sig Re:public som en tidning med fokus på reportage” i mötet mellan samhälle och kultur, Sverige och världen”. 2014 nominerades Re:publics dåvarande bildredaktör Alexander Mahmoud till Årets Berättare i Stora journalistpriset för sitt tidningsreportaget ”Hem till byn”.

En del av Re:publics reportage kommer att finnas kvar i arkivform på tidningens sajt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev