Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Quickbit hotar stämma Affärsvärlden

Publicerad: 6 september 2019, 10:03

Erik Wahlin, chefredaktör och ansvarig utgivare på Affärsvärlden.

Fintechbolaget Quickbit har kopplat in jurister mot Affärsvärlden. ”Det finns gränser för vad som kan påstås”, säger styrelseordföranden Sven Hattenhauer.


Ämnen i artikeln:

Affärsvärlden

Affärsvärlden publicerade i onsdags en granskning av Quickbit, som köper och säljer kryptovaluta för miljardbelopp.

Under rubriken ”Dolda nätverket bakom kryptoraketen” fördjupar sig Affärsvärlden i flera oklarheter kring bolaget, vars aktie rusade med nästan 500 procent under sommaren i år.

Quickbit har nu gett advokatfirman Marlaw i uppdrag att utreda Affärsvärldens publicering. Enligt bolaget innehåller tidningens granskning ”märkliga insinuationer samt provocerande spekulationer”. 

– Dessutom kommer även möjligheten att vidta rättsliga åtgärder mot anonyma nättroll och de olika börsforum där smutskastning, ryktesspridning och vidlyftiga spekulationer i syfte att manipulera aktiekurser förekommer dagligen, och det inte bara gällande Quickbit, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Quickbit understryker att de välkomnar en ”öppen konstruktiv dialog” med journalister och redaktioner, men anser att Affärsvärlden har gått för långt.

– Det finns gränser för vad som kan påstås även i journalistikens namn, konsekvenser av detta har vi ju redan fått se i tragiska fall som Benny Fredriksson och Fredrik Virtanen. Därför vill vi se hur långt det går att pröva vårt fall rent juridisk och det inte bara för vår egen verksamhets skull utan även så att andra bolag och befattningshavare kan få möjlighet till upprättelse om så behövs, säger Sven Hattenhauer, styrelseordförande för Quickbit i pressmeddelandet.

Erik Wahlin, chefredaktör och ansvarig utgivare på Affärsvärlden, kommenterar Quickbits stämningshot i ett mejl till Dagens Media:

”Vi tar ställning till en eventuell stämning om den kommer men att jag noterar att ingen hittills har kunnat påvisa några felaktigheter i artikeln.”

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik.svedjetun@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Affärsvärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.