Punk-journalisterna "Krossa allt" släpper låt om bemanningsföretagen

2016-02-19 10:30 Anton Äng  
Maja Schiöler, Fredrik Tideman, Björn Berglund och Aron Andersson kritiserar bemanningsföretagen. Foto: Privat.

Journalistbandet "Krossa allt" släpper en låt om bemanningsföretagen. "Man delas in i ett A-och B-lag", säger bandets sångare Maja Schiöler.

"Ni måste rätta er i ledet" sjunger Maja Schiöler, journalist och sångare i punkbandet "Krossa allt", i låten "Bemanningen (rätta dig i ledet)".

– Vi är kritiska till bemanningsbranschen och alla vi har tidigare erfarenhet av den. Man delas in i ett A-och B-lag med dåliga villkor. Man får inte hämta ut rikskuponger och inte följa med på redaktionens julfester bland annat. Ju yngre man är desto mer står man ut med, men vi är alla gamla journalister nu som vill försöka påverka, säger Maja Schiöler.

Bandet består av journalisterna Maja Schiöler (sångare), Aron Andersson (gitarr), Fredrik Tideman (trummor) och Björn Berglund (bas). Maja, Aron och Fredrik jobbar på Metro och det var där idén om att starta ett punkband föddes för snart ett år sedan.

– Jag frågade Aron som har spelat i band innan om han ville starta ett band och han var snabbt på. Sen var Fredrik och Björn självklara val att ta med. Fredrik jobbar jag och Aron med på Metro och Björn har jag jobbat med på TT, säger Maja Schiöler och fortsätter:

– Jag är nöjd med mitt jobb men har mycket erfarenhet som jag vill försöka dela med mig av. De andra låtarna vi gör är mer personliga och inte lika politiska, men det är inte omöjligt att vi kommer med fler låtar om det vi tycker är orättvist.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt