Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Publicerade intervjun alla vill läsa – då kraschar sajten

Publicerad: 4 april 2013, 09:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:50

I januari blev den unga kvinnan en världsnyhet när hon – tillsammans med ett tåg från Saltsjöbanan – kraschade in i ett bostadshus. Nu träder städaren Sara fram – och kraschar Sekotidningens sajt.


Tågkraschen på Saltsjöbanan mitt i januarinatten chockade de boende – och blev även hett nyhetsstoff i flera stora utländska medier.

I dag publicerar Sekotidningen artikeln som alla vill läsa – en exklusiv intervju med Sara – den oskyldigt utpekade städare som operatören Arriva först hängde ut som ansvarig för "tågstölden".

Men intresset för att läsa intervjun blev för stort – och det dröjde inte länge innan Sekotidningens sajt kraschade av överbelastning.

– Den blev knäckt av alla som tänkte som du. Tyvärr höll jag på att säga, säger Sekotidningens chefredaktör Mats Anderssons när Dagens Media frågar honom om internethaveriet.

Vad säger du om uppmärksamheten?

Det kul att så många vill in och läsa intervjun så det är lite trist att sajten kraschar just nu, säger han och fortsätter:

– Men vi har lagt upp en länk till en pdf-version av intervjun på Facebook så att alla som vill kan läsa den där.

Är du överraskad?

Just nu vet jag faktiskt inte hur många människor det handlar om men visst är jag lite överraskad. Över huvud taget hade jag inte alls räknat med att det skulle krascha sajten.

Exakt när sajten gick ner kan Mats Andersson inte svara på. Han hoppas dock att den snart ska börja fungera igen.

– Jag törs inte säga när den kommer upp igen men jag hörde teknikerna säga att det snart är klart. Problemet är bara att starta om den när det är så jäkla många som vill in.

Hur gick det till när ni fick intervjun?

– Det var en facklig företrädare som erbjöd oss att göra intervjun om vi ville. Och det ville vi ju.

I intervjun berättar städerskan bland annat om sina minnesbilder från den spektakulära kraschen och om vägen tillbaka efter att ha pekats ut som en tågtjuv.

– Hon kommer inte ihåg så mycket från det som hände men hennes inställning är att hon inte vill ta en offerroll eller vara bitter. Däremot får vi inget svar på varför olyckan skedde, säger Mats Andersson.

Att Sara, som fortfarande rehabiliteras för sina skador, nu väljer att träda fram beror delvis på falsk ryktesspridning med rasistiska förtecken.

– Jag väljer att berätta här och nu. Delvis för att slå hål på någon fördom. Det finns teorier på rasistsajterna om att det är så tyst i media för att jag är papperslös och andra grejer, säger hon bland annat i intervjun.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.