onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Privata Affärer ställer in läsarresa på grund av coronaviruset

Publicerad: 6 februari 2020, 08:36

Per Hammarlund säger att den ekonomiska förlusten av den inställda resan är liten. Foto: Skärmdump Privata Affärer

Privata Affärer tvingas ställa in resa till Peking efter coronavirusets utbrott. ”Man får vara rädd om sina läsare i dessa dagar”, säger Per Hammarlund, chefredaktör och ansvarig utgivare för Privata Affärer.

Ämnen i artikeln:

Privata AffärerCoronaviruset

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under våren var tanken att Privata Affärers läsare skulle få åka till Peking i en vecka. Men på grund av coronaviruset blir resan inte av. 

Privata Affärers chefredaktör och ansvarig utgivare Per Hammarlund säger att han, efter dialog med resebyrån som sköter kontakten med de läsare som bokat resan, kommit fram till att det är bäst att ställa in resan.

– Vi tar det säkra före det osäkra, det är helt odramatiskt egentligen. Men det är synd naturligtvis eftersom resan är fullbokad och det är ett bra program men det kommer i andra hand. Vi kan inte riskera att folk blir sjuka, man får vara rädd om sina läsare i dessa dagar, säger han till Dagens Media. 

Hur kommer detta påverka Privata Affärer ekonomiskt, med tanke på att det är intäkter som ni räknat med under våren?

– Vi har rätt så små marginaler på de här resorna, så det är inte därför vi gör det egentligen. Utan varje gång vi åker har vi mellan 25 till 35 resenärer och det är en fantastisk möjlighet för mig och de andra att träffa våra läsare. Vi får höra vad de tycker om vår tidning och man får massa bra synpunkter. Det blir som örat mot läsarnas marknad. Ekonomiskt är det försvinnande lite pengar, det kanske handlar om 50 000 skulle jag tro. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev