Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Premiär för Top Gear i oktober

Publicerad: 23 augusti 2011, 11:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Top Gear kommer till Sverige som tidning i oktober.


Dagensmedia.se kunde redan i maj berätta att Uppdragsmedia tar Top Gear, ett magasin baserat på den populära BBC-showen, till Sverige.

Utgivaren Henrik Kleist var då förtegen med planerna, men nu berättar han om tidningen.

– Top Gears framgångsrecept består i att motor möter action och äventyr, ibland på gränsen till galenskap. Vår typiske läsare kommer troligen aldrig att köpa någon av de bilar som testas, eller få uppleva ett äventyr som vi skriver om. Matnyttig svensk konsumentjournalistik finns det redan många medier som är duktiga på. Vår ambition är främst att underhålla och stimulera drömmar, säger han i ett pressmeddelande.

Stevens Media ska stå för annonsförsäljningen för magasinet, som ges ut med 12 nummer per år. Runt en femtedel av allt material ska vara producerat lokalt under chefredaktören Joakim Dyredand, som senast kommer från OK-förlaget.

Det första numret av Top Gear kommer ut den 6 oktober. Upplagan ligger på 30 000 exemplar och utgivningen sker på licens från PMG. Sedan i maj finns tidningen även i finsk version.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News