Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Premiär för digitala Läkemedelsvärlden

Publicerad: 27 Augusti 2012, 10:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Sveriges äldsta tidning om läkemedel har blivit helt digital. Så blir den nya sajten.


Som dagensmedia.se kunde berätta i somras har Läkemedelsvärlden bestämt sig för att skrota papperstidningen för att istället bli helt digital.

I dag är det så premiär för tidningens nya sajt som bland annat innehåller nyheter, reportage samt ett omfattande arkiv med tidigare artiklar.

Samtidigt vill tidningen fortsätta att vara en viktig plats för opinion och debatt inom läkemedelsvärlden.

– Vi vill fortsätta vara delaktiga i och driva på utvecklingen inom oberoende och granskande medicinjournalistik. Genom att gå över till en helt digital publiceringskanal frigör vi resurser för att satsa ännu mer på bevakning, granskning, analys och rapportering från hela läkemedelsområdet, säger tidningens chefredaktör Petra Hedbom i ett pressmeddelande.

Den nya sajten innehåller också flera nyheter när det gäller banner- och annonsformat. Samtidigt har avdelningen för lediga jobb samt dess jobbsöks-funktion uppdaterats.

En stor del av materialet på sajten kommer att vara gratis men för att få ta del av mer "exklusivt" material krävs det att läsaren betalar för ett Plus-konto.

– Det kreativa arbetet började i princip med ett vitt ark och vi har tillsammans jobbat igenom innehåll, struktur, navigering och design. Det har varit ett roligt och spännande samarbete. Självklart har vi velat få med en del av känslan i papperstidningen, något som den nya tekniken nu lättare klarar av, säger tidningens marknadschef Mia Maria Ronell i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.