Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Populär Arkeologi får ny ägare

Publicerad: 8 maj 2020, 07:19

I samband med övertagandet av Populär Arkeologi tillträder Jonathan Lindström som chefredaktör på tidskriften.

Vetenskapsmedia släpper tidningen Populär Arkeologi till arkeologen, författaren och P1-spanaren Jonathan Lindström.


Ämnen i artikeln:

FokusSpråktidningen

Förlaget Vetenskapsmedia, som förutom Populär arkeologi i dag ger ut Språktidningen, Modern Psykologi och nyhetsmagasinet Fokus, säljer Populär arkeologi.

Tar över titeln gör arkeologen, författaren och P1-spanaren Jonathan Lindström samt tidningsentreprenören Fredrik Sandberg.

– Tidningen är vår viktigaste kanal för kulturhistoria och arkeologi, som vänder sig både till allmänheten och grävproffsen. Det ska bli extremt roligt att arbeta med och utveckla tidningen, säger Jonathan Lindström.

Jon Åsberg, vd på Vetenskapsmedia, förklarar bakgrunden till försäljningen.

– Populär Arkeologi är ett fint magasin, men det är rätt nischat och passar inte i vår portfölj. Den här lösningen blev utmärkt.

– Jag är jätteglad att det är Jonathan Lindström som tar över Populär arkeologi. Han har medverkat regelbundet i tidningen under mina år som redaktör och bidragit med sin förmåga att göra berättelser av populärvetenskap, säger Cecilia Christner Riad, avgående chefredaktör som nu går i pension.

Fredrik Sandberg, som bland annat ligger bakom magasinet Elbilen i Sverige, tillträder som ansvarig utgivare och vd på Populär Arkeologis nya förlag Beakworks AB. Jonathan Lindström har utsetts till chefredaktör.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FokusSpråktidningen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev