Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Patrick Ekwalls polisanmälan nerlagd: ”Jag kommer inte att glömma”

Publicerad: 8 november 2021, 11:24

I somras polisanmälde sportjournalisten Patrick Ekwall Stoppa pressarna för grovt förtal.

Foto: Wikimedia

Patrick Ekwalls polisanmälan mot kändissajten Stoppa pressarna har lagts ner, skriver sportjournalisten på Linkedin: ”Ytterligare ett bevis på att du kan ljuga ihop vad fan som helst och komma undan med det”, skriver han.


Ämnen i artikeln:

Patrick EkwallDaniel NyhlénStoppa Pressarna

I somras polisanmälde sportjournalisten Patrick Ekwall kändissajten Stoppa pressarna för grovt förtal.  Detta efter att sajten publicerat uppgifter om att han haft en romans med ”Robinson”-profilen Julia Franzén, vilket båda hon och Patrick Ekwall förnekade. 

Uppgifterna publicerades strax efter att Patrick Ekwalls fru gått bort i cancer. 

Nu skriver Patrick Ekwall på Linkedin att polisanmälan lagts ner, vilket han beskriver som ganska väntat:

”Det är i stort sett omöjligt att få igenom en process för förtal i Sverige och det här är ytterligare ett bevis på att du kan ljuga ihop vad fan som helst och komma undan med det. Hur vidrigt och skamlöst det än är”, skriver han och fortsätter:

”Tryckfrihetsförordningen står stark och i en ny värld (som inte längre är papperstidningar) hänger den inte riktigt med i tiden och det finns aktörer likt Stoppa Pressarna som drar nytta av det. Men viktigast för oss var att skapa liv i en debatt och se till så att ögon öppnas(...)

LÄS ÄVEN: Stoppa Pressarna anmäler Aftonbladet för förtal 

Patrick Ekwall skriver vidare att han ville att företag som sponsrar Stoppa pressarna med annonspengar, skulle se över vad de stöttar. Han menar att han till viss del har lyckats med det.

”Det som fabulerades om mig tog hårt på hela min familj och jag kommer inte glömma, om den så kallade chefredaktören nu tror det.  Jag – och många med mig – hoppas ni hjälper mig i den kampen”, avslutar han.

Dagens Media har sökt Patrick Ekwall och Daniel Nyhlén, Stoppa pressarnas publisher och ansvariga utgivare.

LÄS ÄVEN: Kritik mot Cissi Wallins och Maria Svelands dokumentär – så är läget i rättsfallen 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev