Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Pär Roosvall ny delägare och styrelseledamot i Fokus

Publicerad: 26 april 2016, 12:54
Uppdaterad: 26 april 2016, 13:11

Pär Roosvall lämnande Bonnier News i februari samma dag som Gunilla Herlitz lämnande sin vd-post. Nu blir han ny delägare och styrelseledamot i Fokus.


Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


För två månader sedan lämnande Pär Roosvall Bonnier News. Då var det forfarande oklart vart han skulle ta vägen och spekulationerna var många. Nu står det klart att han blir ny delägare till Fokus.

På bolagsstämman den 26 april valdes Pär Roosvall in i FPG Medias styrelse. Han kommer också att förvärva 10 procent av bolaget.

– Fokus är för mig en unik kvalitetsprodukt på den svenska mediemarknaden, med stor potential att utvecklas. Jag ser fram emot ett aktivt styrelsearbete, där jag hoppas att kunna använda mina erfarenheter inom media, förändringsarbete och digital transformation, säger Pär Roosvall i ett pressmeddelande.

Viveca Ax:son Johnson, styrelseordförande i FPG Media säger i ett pressmeddelande:

– Jag ser det här som ett viktigt led i förändringsarbetet med Fokus. Pär kommer att kunna bidra med viktiga kunskaper när tidningen ska utvecklas både på papper och digitalt. Jag är övertygad om att Fokus chanser att bli en framgångsrik tidning, även ekonomiskt, ökar betydligt med Pär i styrelsen och som delägare.

FPG Medias tre största ägare och ursprungliga finansiärer är Tagehus Holding AB 19 procent, Johan Björkmans allmännyttiga stiftelse 19 procent och Nordstjernan kultur och media AB 43 procent.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev