Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Pappa tappar chefredaktören

Publicerad: 8 April 2013, 13:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

Pappa Magazines chefredaktör Joachim Alm har sagt upp sig, kan Dagens Media berätta.


I februari kunde Dagens Media berätta att det krisdrabbade förlaget Moderna Tidskrifter byggs om från grunden.

Tre bolag, Moderna Tidskrifter, Egoboost Magazine och Alm & Möller, samlas under namnet Alm & Möller Publishing Group. Detta för att samla ägandet av förlagets titlar under ett och samma bolag.

Nu tappar förlaget Pappa Magazines chefredaktör Joachim Alm, kan Dagens Media berätta.

– Det stämmer. Varför han slutar får du fråga honom om, säger vd:n Johan Ström till Dagens Media.

En rekryteringsprocess har redan inletts för att hitta Joachim Alms efterträdare.

– Vi är i princip klara men vi har inte skrivit på några papper än, därför kan jag inte berätta vem det är just nu.

Enligt Johan Ström kommer tidningens utgivning inte att påverkas av att Joachim Alm slutar. Istället planerar Alm & Möller att öka utgivningen av Pappa Magazine.

– Den nya utgåvan av tidningen har fått ett fantastiskt mottagande både av marknaden, läsare och annonsörer. Den redaktionella kvalitén är väldigt hög och det gör att det absolut finns utrymme att öka frekvensen på tidningen.

I slutet av förra året valde Isabella "Blondinbella" Löwengrip att lämna Egoboost och Moderna Tidskrifter. Nyligen sålde förlaget också sin titel Kungliga Magasinet till grundaren Roger Lundgren.

Men enligt Johan Ström har förlagets kräftgång nu lyckats stävjas.

– Det går jättebra för oss och vi har många spännande projekt på gång.

Johan Ström berättar bland annat att Pappa Magazine ska ta plats under politikerveckan i Almedalen. Tillsammans med pr-byrån Geelmuyden Kiese ska två seminarier om jämställdhet anordnas.

– Det pratas mycket om pappans ansvar men pappor har också rättigheter till sina barn och den frågan kommer vi driva. En fråga vi kommer att behandla är exempelvis att pappor ofta drar det kortaste strået i vårdnadstvister, säger Johan Ström och fortsätter:

– Det finns många liknande frågor som engagerar män som har med barn att göra. Vi vill driva dessa frågor och också profilera oss mot dem på plats i Almedalen.

I dagsläget har Moderna Tidskrifter en skuld hos Kronofogden på över 2,1 miljoner kronor. Detta vill Johan Ström dock inte kommentera.

– Jag är vd för Alm & Möller, som tidigare hette Egoboost AB. Moderna Tidskrifter är ett annat aktiebolag och det är inte min sak att uttala mig om det.

För närvarande har Moderna Tidskrifter ingen vd. Styrelseordförande är dock Johan Möller, vice vd i Möller & Alm, medan Daniel Andersson Alm som grundade Moderna Tidskrifter är ledamot.

– Moderna Tidskrifter ägs av de tidigare ägarna, säger Johan Ström.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.