Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Pappa Magazin kommer i oktober

Publicerad: 19 augusti 2011, 12:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Moderna Tidskrifter, med ett år på marknaden, siktar in sig på landets alla fäder och släpper i oktober Pappa Magazine, Sveriges enda pappatidning.


Ämnen i artikeln:

Daniel Andersson AlmModerna Tidskrifter

– Det här är tidningen vi hade velat släppa det första vi gjorde när vi startade för ett år sedan men då var det ett för stort projekt för oss att hantera, säger Daniel Andersson Alm, vd på Moderna Tidskrifter.

Materialet i tidningen kommer bara till hälften att röra papparollen medan den andra delen riktar in sig på livstil, mode, klockor och bilar.

– Vi beskriver gärna magasinet som en blandning av King och Bonniers Mama, fast för män. Det här blir den enda pappatidningen på marknaden och annonsörernas intresse för målgruppen har varit stort.

Vill målgruppen ha en pappatidning?

– Vi har gjort omfattande research över hur vi tror att den kommer att tas emot. Om man ser på målgruppens storlek behöver vi bara några få procent för att få en god försäljning.

Moderna Tidskrifter har sålt på tidningen sedan i maj men lämnar nu över till säljbolaget Annonskraft.

– Vi är så gott som slutsålda och har en packningsgrad på 38 procent på våra 120 sidor.

Tidningen kommer att tryckas i 30 000 ex och distribueras via Interpress. Ett större antal tidningar ska också delas ut på mässan ”Underbara Barn” i början av oktober.  Pappa Magaxine kommer ut med två nummer i år och åtta nummer är planerade under nästa år.

En stor utomhuskampanj är via Clear Channel planerad för att lansera tidningen.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News