"Okej har blivit en skvallertidning"

Tre frågor till författaren och tidigare Okej-medarbetaren Jörgen Holmstedt, som skrivit ”Boken om OKEJ: 80-talets största poptidning”.

Vad har Okej betytt för musiktidningarna i dag?

– Det jag har märkt är att de nöjesredaktörer som sitter och styr över nöjesmedierna, som i många fall är uppväxta med Okej, de tar 80-tals musiken på ett helt annat allvar än vad redaktörerna som skrev på 80-talet gjorde. Dessa kom ju från 60- och 70-talet och lyckades inte se bortom utanpåverket, alltså det här med stora håren och kläderna. Så på det viset har Okej gjort en insats. Den typen av musik tas på ett helt annat allvar i dag.

Vad var Okejs framgångsrecept?

– Tidningen tog en hel generation på allvar. Gillade man exempelvis Twisted Sister och liknande band, så fick man allt det, hur mycket som helst av det, i varje nummer. Okej var dessutom ensam aktör på marknaden. Det fanns vid den här tiden inga andra medier som tog dessa artister på allvar.

Hur ser framtiden ut för Okej?

– Svårt för mig att säga, eftersom jag inte längre jobbar med Okej. Men jag kan säga att det enda jag känner igen från tidningen i dag är bara loggan. Innehållet har förändrats till någonting helt annat. Det gamla finns inte kvar längre, utan det är mer utav en skvallertidning. Det är som någon sorts Se & Hör, fast för tonåringar.

Ardalan Samimi

Publicerad 2010-10-13 04.31Uppdaterad 2015-12-06 15.35