Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

OK-förlaget ökar med hjälp av lösnummer

Publicerad: 19 November 2015, 09:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Trots minskade annons- och prenumerationsintäkter – OK-förlaget ökar med hjälp av oneshots.


OK-förlaget ger ut tidningarna Vi Bilägare, Klassiker, Riksettan, Bike, Husbil & Husvagn, Moped och från och med i år även USA-klassiker.

Förlaget ökade sin omsättning med en halv miljon kronor visar den senaste årsredovisningen för perioden 1/3 2014 – 28/2-2015. Omsättningen ökade därmed från 68 miljoner till 68,5 miljoner. Rörelseresultatet landade på 3,3 miljoner kronor.

Nedskrivingar resulterade även i att resultatet efter finansiella poster blev en förlust på 13,6 miljoner kronor.

Årsredovisningen avslöjar dock att både annonsförsäljning och prenumerationsintäkter fortsätter att minska för koncernen.

Det står även i årsredovisningen att " d en minskande kostnadsnivån under föregående år har fått full effekt under detta verksamhetsår.

Men trots de minskade annons- och prenumerationsintäkterna ökade förlaget under året sin utgivning av så kallade oneshots.

– Det är egentligen en samling av redan publicerat material som tillsammans med en del nytt skickas ut till olika tidnings-återförsäljare för att säljas som lösnummer. Vi tycker att det fungerar ganska bra och vi tycker att det var ett effektivt sätt att förnya oss på och att kunna få in pengar på, säger Peter Fogelberg vd för OK-förlaget till Dagens Media.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.