Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Offside Press svarar på Hunger-sågningen

Publicerad: 21 Oktober 2013, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

I en svidande recension anklagar HD:s recensent "Hunger" för att få läsaren att känna sig "skamsen och otillräcklig". Nu svarar Hunger på kritiken.


Ämnen i artikeln:

Offside PressHelsingborgs Dagblad

Nyligen lanserade Offside Press sin nya tidning Hunger – ett magasin om mat. Enligt Tobias Regnell, vd för förlaget, ska "Hunger" stå på tre tydliga ben - granskning, inspiration och storytelling.

Men enligt Helsingborgs Dagblads Elin Grelsson Almestad misslyckas "Hunger" kapitalt redan på första punkten.

I en fotknölshög sågning recenserar hon i dag Hungers första nummer.

I "Hunger" finns inga spår av systemkritik eller diskussioner kring vem som har råd och tid att ta till sig av råden kring den så kallade goda maten. Den placerar alla centrala frågor om miljöpåverkan, arbetsrätt och djurhållning i det egna kylskåpet", skriver Elin Grelsson Almestad.

Hon fortsätter sågningen som landar i att hon som konsument skäms över sig själv:

De försök till granskningar av livsmedelsindustrin som görs slutar alltid i rådet att utnyttja sin konsumentmakt. Det är inte matindustrin, det är du.”

Tobias Regnell håller med i sakfrågan, men inte i kritiken.

– Jag håller med om att kritiken i första hand inte ska läggas på privatpersoner utan på industrin och handeln. Men i det aktuella numret hade vi fyra stora reportage som tar upp systemproblemen, precis det hon efterlyser, säger han och fortsätter:

– Vi levererade det hon efterlyser, "Hunger" ska stå på tre ben – granskning, inspiration och storytelling. Och jag tycker vi uppfyller alla tre.

Utbudet av matmagasin är idag stort, och varför Elin Grelsson Almestad väljer just "Hunger" som offer för sin såg kan Tobias Regnell inte svara på.

– Det har jag ingen aning om, men jag har full respekt för kritiska recensioner. De lär man alltid sig något av.

Gustav Thunander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.