Offside digitaliserar tidningen

2017-12-07 10:35  

Offside tar inspiration av streamingtjänster när tidningens innehåll digitaliseras.

Över 1000 reportage och artiklar från Offside görs nu tillgängligt i digitalt format för tidningens prenumeranter.

Enligt Martin Karlsson, digitalchef på Offside Press, har man inspirerats av streamingtjänster snarare än andra magasinssajter.

– Precis som filmer, tv-serier och ljudböcker har de flesta av våra reportage en verkshöjd som gör att de är intressanta flera år efter publicering, säger han i ett pressmeddelande.

Det digitala materialet ska delas in i olika temaavdelningar, som ”Mästerskapsreportage” och ”Premier League”, vilka annonsörer i sin tur har möjlighet att sponsra.

– Med våra temaindelningar, som kommer att ändras i takt med fotbollsåret, gör vi det också enklare för våra läsare att navigera och hitta just den läsning som de är intresserade av. Det hela är ett nytt tänk i den svenska tidskriftsbranschen, och det har redan fått väldigt bra respons – vi ser en kraftig ökning i både trafik och tecknade prenumerationer.

Offside Press övriga två titlar – Filter och Skriva – ska digitaliseras på liknande sätt under nästa år.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt