Offside digitaliserar tidningen

2017-12-07 10:35  

Offside tar inspiration av streamingtjänster när tidningens innehåll digitaliseras.

Över 1000 reportage och artiklar från Offside görs nu tillgängligt i digitalt format för tidningens prenumeranter.

Enligt Martin Karlsson, digitalchef på Offside Press, har man inspirerats av streamingtjänster snarare än andra magasinssajter.

– Precis som filmer, tv-serier och ljudböcker har de flesta av våra reportage en verkshöjd som gör att de är intressanta flera år efter publicering, säger han i ett pressmeddelande.

Det digitala materialet ska delas in i olika temaavdelningar, som ”Mästerskapsreportage” och ”Premier League”, vilka annonsörer i sin tur har möjlighet att sponsra.

– Med våra temaindelningar, som kommer att ändras i takt med fotbollsåret, gör vi det också enklare för våra läsare att navigera och hitta just den läsning som de är intresserade av. Det hela är ett nytt tänk i den svenska tidskriftsbranschen, och det har redan fått väldigt bra respons – vi ser en kraftig ökning i både trafik och tecknade prenumerationer.

Offside Press övriga två titlar – Filter och Skriva – ska digitaliseras på liknande sätt under nästa år.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt