söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Nytt slag mot eventbranschen – max 8 personer får samlas

Publicerad: 16 november 2020, 14:38

Den snabba spridningen av coronaviruset får regeringen att införa nya begränsningar. Framöver får max 8 personer samlas, vilket kommer att få stora effekter för eventbranschen.

Från och med nästa vecka begränsas antalet personer på allmän sammankomst och offentlig tillställning till åtta. Förbudet slår hårt mot en redan pressad eventbransch.

Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvenDagspressCoronaviruset

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den 24 november hamnar taket på antal deltagare på allmän sammankomst och offentlig tillställning på åtta personer. Det meddelade statsminister Stefan Löfven  (S) på regeringens pressträff på måndagen. Anledningen är den ökade spridningen av coronaviruset.

Den nya begränsningen innebär ett hårt slag mot den del av mediebranschen som i dag får delar av intäkterna från sin eventverksamhet. Sedan det nya coronaviruset slog ned i våras har stora delar av eventbranschen tvingats ställa om till digitalt. I takt med att smittspridningen avtagit har dock flera eventverksamheter så smått valt att gå tillbaka till att ha fysiska möten – om än mycket mindre.

LÄS OCKSÅ: Thomas Baekdal: Pandemin banar väg för mer flexibla event – som pågår jämt

Dagens Media och Resumé hade till exempel så sent som i slutet av oktober ett så kallat hybridevent, vilket innebar att en mindre publik var på plats medan majoriteten av deltagarna var med digitalt.

Men med de nya reglerna, som i ett första skede gäller i fyra veckor framåt, blir det alltså inte tillåtet. Regeringen flaggar även för att förbudet – om det inte ger önskad effekt – kan komma att förlängas över jul och nyår.

LÄS OCKSÅ: Därför är digitala event här för att stanna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev