Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Nytt dråpslag för The Ark

Publicerad: 4 december 2012, 07:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

The Ark ska betala ännu mer pengar i skatt för sitt album "In Full Regalia", som släpptes som en tidskrift. Det beslutar kammarrätten i Stockholm.


Med lanseringen av "In Full Regalia" försökte The Ark undgå att betala skivmomsen på 25 procent genom att släppa albumet som en tidskrift. Tilltaget gillades dock inte av Skatteverket som krävde att popbandet betalade ytterligare 256 000 kronor i skatt.

Ett beslut som också fastställdes av förvaltningsrätten.

The Ark valde då att överklaga beslutet till kammarrätten i Stockholm – som nu alltså väljer att gå på förvaltningsrättens linje. The Ark tvingas enligt beslutet dessutom att betala ytterligare 250 000 kronor i skatt.

Anledningen är att 80 procent av värdet på tidningen/skivan ska ha en moms på 25 procent (skivmoms) medan de sista 20 procenten ska ha en moms på sex procent (tidskriftsmoms).

"In Full Regalia" släpptes 2010 och The Ark hyllades för sin nytänkande lanseringsstrategi. Nu har den strategin dock kostat The Ark över 500 000 kronor.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.