Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Ny Tekniks jakt på chefredaktör drar ut på tiden

Publicerad: 17 Januari 2011, 06:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

I augusti förra året slutade Lars Nilsson som chefredaktör på Ny Teknik. Men först nu börjar man leta efter en ny.


Ämnen i artikeln:

Ny TeknikTalentum

I fem månader har tidningen Ny Teknik varit utan ordinarie chefredaktör. Trots att Lars Nilsson slutade i augusti börjar inte sökandet efter en ny chefredaktör förrän nu.

- Det har varit ett turbulent år och under hösten har vi jobbat med budgetarbete och pratat med ledningen om hur verksamheten kommer se ut i framtiden. Innan vi började söka efter en chefredaktör ville vi veta exakt vad det är vi kommer göra, säger Roger Thorén, publicistisk chef på Talentum.

Han berättar att det under hösten har pågått ett utvecklingsarbete där de tillsammans med facket tagit fram en profil på den chefredaktör de vill anställa.

- Vi har fått fram en bra profil på en chefredaktör som är modern och hållbar i framtiden och vi tror mycket på den, säger Roger Thorén.

Kan du säga något mer konkret om profilen?

- Nej, det är en del av hur tidningen kommer utvecklas så det uttalar jag mig inte om, säger Roger Thorén.

Ny Teknik har nu tagit hjälp av en rekryteringsfirma i jakten på en ny chefredaktör, men de tror inte att någon kommer anställas under det första kvartalet.

- Det beror på hur får de jobbar men med tanke på utlysningstider, intervjuperioder och annat är det inte troligt att någon kommer anställas de närmaste tre månaderna, säger Roger Thorén.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Ämnen i artikeln:

Ny TeknikTalentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.