Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Ny Teknik tappar chefredaktören

Publicerad: 27 November 2012, 08:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:03

Ny Tekniks chefredaktör Mats Engström säger upp sig.


Ämnen i artikeln:

Ny TeknikTalentum

Det var i januari i år det stod klart att Mats Engström blir chefredaktör på Ny Teknik. Han tillträdde 6 mars och kom då från ett jobb som samhällspolitisk chef på fackförbundet Unionen.

Nu har han alltså sagt upp sig från Ny Teknik, men jobbar kvar till årsskiftet. Istället ska han skriva på en bok, samt frilansa.

– Det här känns jättetråkigt, inte minst eftersom det tog lång tid att hitta Mats. Men samtidigt är det inget konstigt att man provar på ett jobb. Mats har gjort sitt bästa och utifrån vad vi vet nu så ska vi se om vi behöver justera profilen på chefredaktören, säger Roger Thorén, vd på Talentum Sverige som ger ut Ny Teknik.

När Mats Engström utsågs till chefredaktör hade Talentum letat efter en ny chefredaktör åt Ny Teknik sedan hösten 2010, då Lars Nilsson lämnade tidningen.

– På en sådan här stor tidning handlar jobbet som chefredaktör mycket om den utåtriktade verksamheten, om att driva politik och driva affären. Det är den profil vi ser att chefredaktören ska ha, men när det uppstår en sådan här situation så måste vi analysera rollen.

Roger Thorén ska idag ha ett möte med Sveriges Ingenjörer, som via bolaget Ny Teknik Holding är delägare i tidningen och profilen på chefredaktören ska även diskuteras med Talentums ledning i Finland.

När kan en ny chefredaktör vara på plats?

– Vi vill ha en ny chefredaktör på plats så fort som möjligt, men cyniskt tänkt så tror jag inte att vi har någon på plats före sommaren.

Efter nyår tar Ny Tekniks redaktionschef Susanna Baltscheffsky över som tillförordnad ansvarig utgivare.

Talentum ger även ut tidningar som Affärsvärlden och Dagens Media.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ny TeknikTalentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.