Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Ny Teknik om CS minskade utgivning

Publicerad: 17 september 2012, 10:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Ny Tekniks chefredaktör Mats Engström är osäker på hur mycket mervärde Computer Sweden skapar när de halverar utgivningstakten på papperstidningen och fokuserar digitalt.

Ämnen i artikeln:

Computer SwedenNy Teknik

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Computer Sweden kommer vid årsskiftet att halvera utgivningstakten av sin papperstidning till ett nummer per vecka. Samtidigt ska de fokusera mer online med en ny mobilsajt och ett digitalt prenumerationspaket.

Mats Engström är chefredaktör på Computer Swedens konkurrent Ny Teknik. Han säger att förändringarna på Computer Sweden kommer att påverka Ny Tekniks planeringsarbete, men kan inte säga exakt hur.

– Det är svårt att säga hur Computer Sweden har resonerat, men vi har inga planer på att ändra vår utgivningstakt, som ligger på en gång per vecka. Det är klart att vi noterar att Computer Sweden bara kommer komma ut en gång per vecka och att deras printläsare inte kommer att få lika mycket, säger han till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Vi funderar hela tiden på att ompositionera oss givetvis. Det här får vi ta in i det planeringsarbete vi redan bedriver. Det är många som är intresserade av it och om fler vill komma hit så är de välkomna.

Mats Engström poängterar dock att Ny Teknik har en något annan målgrupp än Computer Sweden.

– Ny Teknik är en bredare tekniktidning och har en bredare läsarkrets. Vi hoppas ju alltid att intresserade läsare kommer till Ny Teknik. Vi blir glada om de fler läser oss, men vill inte dra för högt på Computer Swedens beslut, säger han.

Samtidigt säger han att Computer Swedens onlinesatsning inte är unik.

– Jag tror att alla tidningar satsar online, men på olika sätt. Jag är osäker på hur mycket mervärde Computer Sweden skapar, säger han.

För Ny Tekniks egen del kommer emellertid papperstidningen att ligga i fokus även i framtiden.

– Det är ett samspel mellan olika kanaler och jag tror på samspel mellan mobil och tryckt tidning. Det finns många spännande modeller och vi ser bara början. Den tryckta tidningen kommer vara viktig under lång tid framöver, säger Mats Engström.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev