Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag19.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Ny soldattidning med människofokus

Publicerad: 22 Juni 2010, 09:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:46

Albinsson & Sjöberg lanserar på onsdag nya tidningen Soldat & Teknik, som kommer att skriva om militärhistoria med ett mänskligt perspektiv.


Ämnen i artikeln:

Albinsson Sjöberg

Den kommer att ges ut som en undertitel till tidningen Nostalgia, i serien Nostalgia Special som kommer ut med 6 temanummer om året och har titlar som Klassiska Båtar och Klassiska Lastbilar.

Soldat & Teknik riktar sig till alla som är intresserade av militär teknik.

– Vi vänder oss till en målgrupp som är fascinerade av militär historia och militär teknik, men också människorna bakom som formade historien, säger Erika Philipson, förlagsredaktör och ansvarig för Soldat & Teknik.

Hon ser ett växande intresse för militärhistoria, och framhåller att de har en unik position eftersom tidningen ligger i Karlskrona, svenska flottans hembas.

– Det är ju många tidningar som gett sig in i den här genren. Det vi har unikt och som vi är väldigt stolta över är att vi startar den här i Karlskrona, som har en lång och anrik militärhistoria och där vi har mycket expertis i närområdet. Jag tror att vi kommer att hitta många roliga uppslag till artiklar och reportage.

Soldat & Teknik startar som en one shot för att testa intresset, men har en planerad utgivning på ytterligare två nummer. De siktar på en upplaga på ungefär 6000 exemplar och kommer att distribueras av Tidsam.

Therese Johansson

Ämnen i artikeln:

Albinsson Sjöberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.