Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Ny gratis inredningstidning ska nå villaägare

Publicerad: 13 November 2014, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Nya förlaget Vision Planet Publishing delar ut gratistidningen till över 100 000 villaägare.


I helgen kom första upplagan av inrednings- och livsstilstidningen Inspiration My Home hem till 110 214 villahushåll i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Tidningen kommer att innehålla mycket trädgård, det är därför vi inte delar ut den till lägenheter. Vi vill nå de som är villaägare och flerfamiljshushåll. Vår genomsnittliga läsare är som jag, 40 år, har två barn och bor i villa på Lidingö. Gillar resa, träna och inredning, säger Maria Roswall, chefredaktör för tidningen, till Dagens Media.

Förutom trädgård kommer tidningen att ha fokus på inredning, design, mat och dryck, skönhet, träning, resor och miljö. Maria Roswall tycker att tidningen är den enda tidning som saknas i Sverige.

– Hade jag fått erbjudande om att göra samma tidning för tidningshyllorna hade jag tackat nej. Den tidningshyllan är ganska mättad. Vi är en finare tidning som kommer direkt hem och inte kostar något för läsaren. Jag tror att folk fortfarande tycker om att läsa tidning i sitt hem, även om vi såklart kommer att finnas även digitalt för ipad.

Bakom tidningen, som kommer i sex utgåvor per år, står nystartade bolaget Vision Planet Publishing. Förlaget vill i framtiden satsa på fler gratistidningar. Samtliga titlar ska ha fördelningen 60 procent redaktionellt material och 40 procent annonser, vilket förlaget menar är ovanligt för gratismagasin. I Inspiration My Home är det framförallt kök- och badrumsleverantörer som annonserar.

I dag har bolaget inga anställda.

– Vi börjar ganska smått, vi vill växa i vår kostym och inte behöva lägga ner efter ett år. Det kostar otroligt mycket pengar att göra den här tidningen, säger Maria Roswall.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.