Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Ny biltidning från OK-förlaget

Publicerad: 9 mars 2015, 09:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:10

OK-förlaget gör ny tidning som hyllar amerikansk bilism – USA-klassiker.


Nu kommer en ny bil-tidning från redaktionen bakom tidningen Klassiker – USA-klassiker. Det är en egen titel som kommer ges ut sex gånger om året och är i grundformatet är 100 sidor tjock.

För att leda produktionen har Olle Wilson värvats som redaktör till USA-klassiker. Han har erfarenhet både som frilansskribent och som redaktör för liknande titlar. Han har även doktorerat på gamla bensinmackar.

Carl Legelius är chefredaktör för Klassiker och är med i projektgruppen bakom USA-klassiker.

– Vi gjorde en specialtidning förra året på temat som var väldigt uppskattad. Nu vill vi prova att göra lite fler tidningar. Vi slår oss ju in på en marknad som redan finns, men tror att vi har en chans då vi kommer fokusera på form och nischa oss på amerikansk bilism, säger han till Dagens Media.

Finns det någon lönsamhet i biltidningar?

­– Tillräckligt, men det är inte att skära guld med kniv direkt. Det här är ett väldigt lustdrivet projekt för oss. Vi kände att det fanns sug efter specialutgåvan förra året.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.