Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Ny barntidning från Egmont rullas ut i Europa

Publicerad: 10 juli 2020, 13:17

Egmont-titeln Lego Explorer ska stimulera till lärande och kreativitet hos barn mellan 6 och 10 år. På bild Marika Bark, Affärsområdesdirektör Kids.

Foto: Mats Persson

Barnsatsningen Lego Explorer släpps i juli i Sverige och 13 europeiska länder till. Det nya tidningskonceptet fokuserar på kul lärande och kreativt skapande inom ämnen som naturvetenskap, teknologi, konst och matematik.


Ämnen i artikeln:

Egmont PublishingLego

Lego Explorer är ett utvecklingssamarbete mellan Egmont Publishing och Lego – specialframtaget för att stimulera lärande och kreativitet hos barn mellan 6 och 10 år. Tidningen är fullmatad med tips och guider som ska uppmuntra läsarna att släppa loss kreativiteten och designa sina egna Legomodeller

Förutom i Sverige släpps Lego Explorer i Storbritannien, Österrike, Tyskland, Schweiz, Polen, Danmark, Norge, Turkiet, Tjeckien, Ungern, Litauen, Ukraina och Lettland. 

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera denna spännande nyhet. Vi har en lång tradition av att utveckla högkvalitativt innehåll för barn och unga, och vi vet sedan tidigare hur uppskattade våra Lego-tidningar är bland både flickor och pojkar, säger Marika Bark, Affärsområdesdirektör Kids, på Egmont Publishing. 

Varje utgåva av Lego Explorer har ett särskilt tema. Det första numret ägnas åt ämnet robotar och AI . Med varje tidning följer också ett exklusivt lego-set som läsarna kan bygga ihop eller integrera med sina egna legosamlingar. 

LÄS MER: Därför satsar Egmont på barntidningar 

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Egmont PublishingLego

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.