Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Ny annonsdirektör på Forma

Publicerad: 23 augusti 2013, 06:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:37

Helena Taube Rehnmark är Formas nya annonsdirektör. Hon kommer närmast från Bonnier Publications-tidningen Vi i Villa.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

Helena Taube Rehnmark har tidigare arbetat på bland annat Dagens Industri och TTG, men kommer alltså senast från Vi i Villa, där hon var försäljningschef.

Som annonsdirektör kommer hon att ansvara för Formas annonsavdelning samt för de erbjudanden som förlagets varumärken har genom bland annat tidskrifter och seminarier.

– Det känns jättebra och otroligt positivt på alla sätt och vis. Jag känner mig jätteglad och ser verkligen fram emot det här med stor tillförsikt. Det ska bli väldigt roligt att jobba med ett så fint förlag och med de titlar och varumärken som de sitter på.

Vad blir största skillnaden mellan detta och ditt tidigare jobb?

– Den största skillnaden är att jag blir försäljningschef för ett helt förlag. Även om Forma inte omsätter så mycket som Bonnier blir det en stor skillnad. Jag har alltid jobbat både operativt och strategiskt med utveckling och nu känns det som att jag kan göra det ännu mer. Jag får ett större mandat helt enkelt och ser bara möjligheter.

Ditt uppdrag blir att Forma ska ta marknadsandelar, hur ska du lyckas med det?

– Det är svårt att ha en programförklaring innan jag är på plats så att säga. Men i dessa tider handlar det om att försöka utveckla de varumärken man har och hitta nya infallsvinklar och det gäller för alla förlag, säger Helena Taube Rehnmark och fortsätter:

– Det handlar inte om att alltid förvärva och öka utan om att optimera och hitta nya innovativa lösningar med det man har. Alla titlar i branschen, oavsett förlag, har en fanclub och den får man aldrig glömma bort.

Helena Taube Rehnmark kommer också att sitta i Formas ledningsgrupp.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Forma Publishing Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.