Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Nu ska Forma säljas – igen

Publicerad: 27 november 2013, 08:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:55

Ica Gruppen överväger att sälja Forma, Kjell & Company och Cervera.


Ämnen i artikeln:

Forma

Det berättar Ica Gruppen i ett pressmeddelande idag.

Beskedet kommer efter att Ica Gruppen har utvärderat de fem portföljbolag som bolaget äger vid sidan av Ica-verksamheterna.

Enligt Ica Gruppen bedöms Hemtex och InkClub kunna fortsätta att bidra till kärnverksamheten, och ska därför behållas, medan Forma, Kjell & Company och Cervera kan komma att säljas.

– Vi har tydligt fokus på fortsatt tillväxt med god lönsamhet. Ett starkt kassaflöde och sund kapitalstruktur skapar utrymme för framtida utdelningar och investeringar, säger Ica Gruppens vd Per Strömberg i ett pressmeddelande.

Forma och Cervera redovisade en samlad nettoomsättning på 1,1 miljarder kronor under den tolvmånadersperiod som slutade den 30 september 2013, vilket motsvarar cirka 1 procent av Ica Gruppens totala nettoomsättning.

Hakon Invest, som Ica Gruppen tidigare hette, sålde 2012 content marketing-byrån OTW till Stampen.

Även Forma Magazines och Forma Books hade då legat ute till försäljning under en längre tid, men försäljningsprocessen avbröts till slut av Hakon Invest.

– Vi och vår styrelse har haft att beakta vad marknaden har varit villig att betala för de här bolagen i förhållande till de framtidsutsikter som vi ser, då har vi valt att behålla dem, sade Pernilla Grennfelt, ir-chef på Hakon Invest till Dagens Media.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forma

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.