Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Nu sjösätts Vogue Scandinavia

Publicerad: 4 augusti 2021, 12:44

”Vi ser oss inte som ett traditionellt magasin, vi är en mode-accessoar” säger Martina Bonnier, chefredaktör på Vogue Scandinavia.

Skandinaviska Vogue siktar på att bli lyxvarumärke snarare än traditionellt magasin.


Ämnen i artikeln:

Martina BonnierVogue Scandinavia

Den åttonde augusti släpps första utgåvan av Vogue Scandinavia i de nordiska länderna. Som Dagens Media tidigare rapporterat har Martina Bonnier tagit på sig uppdraget att som chefredaktör lansera det ikoniska magasinet i Sverige.

Vogue Scandinavia ska vara engelskspråkigt, och lägger tonvikt vid att vara ”digital first”. Det tryckta magasinet kommer att ges ut varannan månad och ska vara som ett ”konstobjekt som läsaren kan visa upp i sitt hem”, skriver tidskriften i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Skandinaviska Vogue lanserar digital flaggskeppsbutik – blir enda plats magasinet säljs på

Redaktionen kommer att ha sitt huvudsäte i Stockholm, och får draghjälp av 13 nordiska experter inom olika områden. Dessa ska bidra med djuplodande och underhållande journalistik om allt från väskor och klockor till stora teman som könsidentitet.

Vogue Scandinavia siktar dessutom på att bli världens mest hållbara magasin. Tidskriften är fritt från plast, samt koldioxidneutralt, och kommer bara att kunna köpas via magasinets egna online-butik. Förutom att det minskar papperssvinnet är det i linje med magasinets ambition om att bli ett eget ”medieuniversum”.

”De som ligger i framkant inom vår bransch möter kunderna online, inte i en fysisk butik. Vi ser oss mer som ett lyxvarumärke i framkant än som ett traditionellt magasin”, skriver man i pressmeddelandet. 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News