Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Norran sänder bisarr humorserie utan pressfrihet

Publicerad: 6 April 2016, 11:00
Uppdaterad: 6 April 2016, 14:37

Tidningen vill uppmärksamma att tryckfrihetsförordningen firar 250 år i Sverige. Det genom att sända komediserien "Lorents-TV" på deras webbplattform.


Ämnen i artikeln:

Norran

Under året kommer Norran göra en stor sak av att det i år är 250 år sedan Sverige fick en tryckfrihetsförordning. Det är dessutom 100 år sedan PON inrättades och 25 år sedan YGL antogs. Sverige vad även det första landet i världen som fick en tryckfrihetsförordning.

Det vill Norran fira genom att inleda webb-TV-serien ”Lorents-TV”. Lorents Burman sitter i Skellefteås kommunalstyrelse och framstår som en stor, felfri ledare i serien.

Det är en skämtsam dystopi om ett Skellefteå helt utan tryck- och yttrandefrihet. Humor med en allvarlig underton.

Förutom serien som kommer att återkomma hela året så vill Norran också uppmärksamma jubileet på andra sätt.

– Jag tror Lorents tyckte det att serieidén var en ganska rolig grej och såg nog en mening i att medverka. Sverige är ju ganska bortskämda gällande vår pressfrihet, samtidigt kommer en grupp människor till Sverige som inte alls är vana vid vår typ av yttrandefrihet. Det kommer vi också uppmärksamma under året, i bland annat våra artiklar, säger Marcus Melinder, redaktionschef på Norran till Dagens Media.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Norran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.