Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Nöjesguidens ägare efter kritiken: "Förbättrat rutiner"

Publicerad: 7 november 2018, 06:40
Uppdaterad: 7 november 2018, 06:40

Tidskrifterna Djungeltrumman och Nöjesguiden ägs av HKM Publishing, där Stefan Hallenius är vd.

I våras anklagades HKM Publishing, ägare av Nöjesguiden och Djungeltrumman, för sexism och dålig arbetsmiljö av flera tidigare medarbetare i en artikel i Dagens Media. Efter det tillsatte vd:n Stefan Hallenius en utredning. "Alla kan bli bättre och det vill vi också bli", säger han.


Ämnen i artikeln:

NöjesguidenDjungeltrumman

Det var i april tidigare i år som Dagens Media kunde berätta om personalflykten från Nöjesguiden och Djungeltrumman. 

Enligt uppgift hade över 20 personer sagt upp sig sedan HKM tog över ägarskapet av tidningarna. Sju personer som Dagens Media pratat med vittnade om en arbetsplats med ett hårt och pressat klimat, där kvinnor missgynnas och män premieras. HKM Publishings vd Stefan Hallenius uppgavs av flera personer vara en stor del av problemet. 

Stefan Hallenius kände inte igen sig i bilden av en sexistisk arbetsmiljö, men berättade samtidigt att han var intresserad av att förbättra sig själv och företagets organisation. Därför gav han en medarbetare i Djungeltrummans styrelse i uppdrag att utreda hur förbättring kunde ske. 

I ett mejl till Dagens Media berättar Stefan Hallenius nu om utredningen. 

“Vi har genomfört medarbetarintervjuer med samtliga anställda inom NGM. Denna analys gjordes på koncernnivå, inte bara i Djungeltrumman, och har sedan fått ligga till grund till såväl förbättringar på styrelsenivå som för våra medarbetare”, skriver han, och tillägger:

“Det ska emellertid sägas att detta är en pågående process, och inget vi anser vara färdigbearbetat”. 

Utredningens viktigaste syfte var att titta på arbetsmiljön bland HKM:s anställda. 

“Det viktigaste var att ta reda på hur våra medarbetare mår, och säkerställa att de känner att de har möjlighet att utvecklas inom företaget och koncernen”.

Har ni gjort några förbättringar som följd av utredningen?

“Vi har fört samtal och gör så löpande. Förbättrat rutiner helt enkelt. Alla kan bli bättre och det vill vi också bli. Och vi skall hela tiden förbättra oss. Det måste vara en process som vi kör löpande”.

Hur skulle du beskriva arbetsklimatet inom Nöjesguiden och Djungeltrumman i dagsläget?

“Det här är ett arbete som inte på något sätt är färdigt. Utan vi för precis som på alla arbetsplatser individuella medarbetarsamtal kontinuerligt. För att svara på din fråga upplever jag att vi har ett öppet arbetsklimat där alla får komma till tals”.

Hur ser du på det som kom fram i Dagens Medias artikel i backspegeln?

“Det var självklart ingen rolig läsning. Jag hoppas och tror att vi i dagsläget har en organisation där medarbetare som inte trivs känner sig trygga i att föra fram detta”. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NöjesguidenDjungeltrumman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News