Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Nöjesguiden renoverar insidan

Publicerad: 28 Maj 2015, 10:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

Med Nöjesguidens nya layout flyttas vissa områden helt till internet för att göra plats för längre reportage.


Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

I morgon släpps nummer fem av Nöjesguiden. Samtidigt har magasinet premiär för sin nya layout där Nöjesguiden siktar på att göra det lättare för läsarna att hitta i tidningen.

– Jobbar man med en tidning som har så många år på nacken som Nöjesguiden har så är det hela tiden en balansgång mellan att ta till vara på anorna och att hålla sig uppdaterad. Nu kände jag att det var dags för en modernisering av innehållet, säger Amat Levin, chefredaktör på Nöjesguiden, till Dagens Media.

Nöjesguidens inledning kommer ge en snabb överblick av det som händer inom tidningens bevakningsområden och i slutet finns alla recensioner. Mitten kommer ha ett ökat fokus på längre featuretexter.

– När det gäller print så är en av fördelarna med en tidning att det är mycket skönare att läsa långa texter där. Eftersom det är pappersproduktens styrka så borde vi fokusera på det i mycket större utsträckning, säger Amat Levin.

Det betyder att långa texter kommer att få betydligt större plats i tidningen. Vissa av Nöjesguidens andra bevakningsområden, som klubbguiden, kommer helt att flyttas till Nöjesguidens sajt.

– Det är ett område som funkade på 90-talet när internet inte var lika utbrett. Ofta tipsar vi om ett specifikt klubbdatum och eftersom vår tidning ligger ute i en månad så blir det datumet fort inaktuellt, säger Amat Levin och fortsätter:

– På sajten kan vi vara med aktuella där och köra mer snabba tips. Det betyder dock inte att vi aldrig kommer att skriva om klubbar men om vi gör det så kanske det sker mer i intervjuformat eller i ett reportage om klubbliv.

För drygt tre månader sedan gjorde Nöjesguiden också en ordentlig renovering av sajtens omslagsfeature. Ett sätt för Nöjesguiden att göra de längre texterna mer lockande även på webben.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.